שימו לב: אם משתמשים בחומוס יבש, מתחילים בהכנה לילה לפני ההגשה.

מרכיבים (8 מנות)

  • 1/2 כוס גרגירי חומוס או 1 קופסה של שימורי חומוס
  • 1 שקית (500 גרם) קוסקוס מלא מהיר הכנה
  • 500 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 5-4 כפות שמן זית
  • 2 כפות עלי טימין
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 חבילה (300 גרם) עלי תרד
  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 2 גבעולי סלרי עם העלים, פרוסים דק

לרוטב

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית חרדל
  • 1/2 כפית דבש
  • 1 כף מחית לימון כבוש (או לימון כבוש קצוץ)
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. אם משתמשים בחומוס יבש, שורים את הגרגירים בקערה עם מים למשך לילה. מסננים.
  2. מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערה וטורפים.
  3. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
  4. מוסיפים את הרוטב לקוסקוס בעודו חם ומערבבים.
  5. אם משתמשים בחומוס יבש: ממלאים סיר במים (ללא מלח!) מוסיפים את החומוס המסונן, מבירים לרתיחה ומבשלים כ-3-2 שעות, עד לריכוך (אפשר להוסיף למי הבישול כפית סודה לשתייה, ובכך לקצר את משך הבישול בכמחצית). מסננים.
  6. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  7. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומניחים בה את חצאי עגבניות השרי. יוצקים משמן הזית וזורים טימין, מלח ופלפל.
  8. אופים 15 דקות עד שהעגבניות משחימות בשוליהן.
  9. יוצקים את שמן הזית שנותר למחבת ומחממים. מוסיפים את השום ועלי התרד ומטגנים תוך ערבוב עד שהעלים קמלים.
  10. מוסיפים את החומוס, הסלרי, התרד והעגבניות לקערת הקוסקוס. מערבבים בעדינות ומגישים.