מרכיבים (6 מנות)

לריבת הבצל

  • 4 כפות שמן
  • 3 בצלים קלופים, חתוכים לרצועות דקות
  • 1 כפית עלי טימין
  • 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 2/3 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס חומץ בלסמי
  • 2/3 כוס יין אדום

לדלעת

  • 3 יחידות דלעת ערמונים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית עלי רוזמרין קצוצים דק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/4 כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה

ריבת הבצל

  1. מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל, הטימין, זרעי הכוסברה ופלפל שחור ומטגנים על להבה בינונית עד שהבצל זהוב.
  2. מוסיפים מלח ואת הסוכר וממשיכים לבשל, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי.
  3. מוסיפים את החומץ והיין, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים והתבשיל סמיך ומבריק.

הדלעת

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. חותכים כ-1/2 ס"מ מבסיס כל דלעת וחוצים אותן לאורך. מרוקנים מגרעינים וקולפים בעזרת סכין חדה.
  3. חוצים לאורך כל מחצית ומניחים בתבנית. יוצקים את השמן, זורים רוזמרין, מלח ופלפל, ואופים כ-25 דקות עד שרבעי הדלעת רכים ושחומים בשוליהם.

ההגשה
  1. מעבירים את רבעי הדלעת לצלחת הגשה. יוצקים טחינה (אם הטחינה מוצקה מדי, מדללים ב-3-2 כפות מים) ומניחים כפית ריבת בצל בכל רבע דלעת.