בעבורי, השנה שמסתיימת בימים אלה היתה מלאה באירועים שמחים, לצד כמה עצובים. האירוע המרגש והמשמח ביותר היה מעבר הדירה של המשפחה הגרעינית שלי, כדי להגשים חלום – חיים על הים, חיים בתוך חברה ישראלית מעורבת, חברה של שלום. עם זאת, איבדתי דוד אהוב ויקר שחי מעבר לים, ואין יום שבו אני לא חושבת עליו. זו דרכו של עולם.

שולחן ראש השנה מסמל את התקווה, השאיפות והרצונות שלנו לקראת השנה החדשה המתרגשת עלינו לטובה. לכן, החלטתי שהשנה השולחן יהיה חגיגי במיוחד - כולו זהב.

הכל זהב - זה מה שאנחנו מאחלים לעצמנו, לילדינו, למשפחתנו ולחברים היקרים שלנו. כל הקישוטים נרכשו במשך השנים בחנויות כלי בית או בחנויות המתמחות בכלים חד-פעמיים. הצלחות והכוסות הן באדיבותה של ורדה גולדנפלד: צלחות פורצלן לבן עם פס דקיק בצבע זהב וכוסות קריסטל עם חריטה וציור בצבע זהב. סכו"ם הכסף עובר במשפחה זה ארבעה דורות.

אני נוהגת להניח על שולחן החג, ליד כל אורח, צלחת קטנה ובה עוגה מתוקה - שאיתה אנחנו מתחילים את הארוחה. הפעם הנחתי משולשי בקלאווה – עוגה נפלאה, מתוקה ומאוד ים תיכונית - במקום עוגת הדבש המסורתית.

עוד רעיונות לראש השנה:

ועכשיו - לעבודה:

   (צילום: יוחי מנדיל)
(צילום: יוחי מנדיל)

בקלאווה (כ-30 יחידות)

  • 21 דפי פילו
  • 1/2 1 כוסות פיסטוקים מקולפים
  • 1/2 כוס שבבי שקדים מולבנים
  • 100 גרם חמאה מומסת

לסירופ
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס דבש
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 תרמיל הל
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת

בנוסף
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כף קינמון

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הסירופ: שמים את המים והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את שאר מרכיבי הסירופ וממשיכים בבישול על אש נמוכה כ-5 דקות. מסירים מהאש ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
  2. קוצצים את הפיסטוקים ושבבי השקדים בכמה פולסים במעבד מזון. היזהרו שלא לעבד אותם יותר מדי - הם אמורים להיות קצוצים גס, לא יותר.
  3. מערבבים את הסוכר החום עם הקינמון בכלי קטן ומניחים בצד.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. משמנים תבנית מלבנית בגודל 26X32 ס"מ. פורשים בתבנית דף פילו ומושחים אותו בחמאה באמצעות מברשת. פורשים מעליו דף פילו נוסף ומברישים בחמאה. מפזרים מעל מעט מתערובת הסוכר והקינמון. כך ממשיכים ויוצרים בסופו של דבר 7 שכבות של עלי פילו, המוברשות בחמאה ומתובלות בסוכר חום ובקינמון.
  6. לאחר שמברישים את דף הפילו השביעי בחמאה ומתבלים אותו בסוכר ובקינמון, מפזרים עליו מחצית מכמות הפיסטוקים והשקדים הקצוצים.
  7. שוב מכסים ב-7 דפי פילו, כשמברישים כל אחד מהם בחמאה ומפזרים עליו מעט סוכר חום וקינמון. מפזרים על הדף האחרון את המחצית השנייה של הפיסטוקים והשקדים.
  8. מכסים ב-7 דפי פילו, כשמברישים כל אחד מהם בחמאה ומפזרים עליו מעט סוכר חום וקינמון.
  9. מניחים לנוח במשך 15 דקות. באמצעות סכין משוננת חותכים את הבקלאווה לאורך ולרוחב במרחק שווה. לאחר מכן חותכים באלכסון, כך שמתקבלים משולשים קטנים.
  10. אופים עד שפני המאפה זהובים - 35-20 דקות (זמן האפייה משתנה מתנור לתנור).
  11. מוציאים את הבקלאווה מהתנור ומיד יוצקים עליה בנדיבות באמצעות מצקת מהסירופ המוכן. מקררים לטמפרטורת החדר.

  • מתוך הבלוג של מירי גולדנפלד ויוחי מנדיל - אליוליני