לצד ריבות החבושים והתפוחים, הדלעת המטוגנת, התמרים הצהובים, גרעיני הרימון המבושמים במי זהר ועוד מאכלים המוגשים אצל הטריפוליטאים בסעודת ראש השנה, אפשר למצוא גם חביתות עם עלי מנגולד - הנקראים גם עלי סלק. את החביתות האלה אני אוהבת במיוחד, ובמשפחה שלי כולם יודעים שחביתה אחת לפחות (אם לא שתיים או שלוש) מיועדת אך ורק לי. ברוח החג, וכדי שתהיה שנה מתוקה, מפזרים מעל החביתה סוכר, מברכים "שיסתלקו אויבינו ושונאינו" – ורק אז אוכלים.

אבל אתם יודעים מה - לא חייבים לחכות לחג עם החביתה הזאת, ואפשר להגיש אותה סתם כך כשמתחשק גם בשאר ימות השנה.

מרכיבים

חביתה גדולה אחת או 4-3 קטנות (עיצבתי אותן בעזרת רינג בקוטר 8 ס"מ)

  • 3 עלי מנגולד
  • 2-1 ביצים
  • קורט מלח
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את עלי המנגולד.
  2. חותכים את הגבעול הלבן כולו ומשליכים אותו.
  3. חולטים את העלים דקה-שתיים במים רותחים, עד שהם מתקמטים ומתרככים (אני שמתי אותם בקערה ויצקתי עליהם את המים).
  4. סוחטים היטב את המים מהעלים וחותכים אותם לפרוסות עבות (אני אוהבת להרגיש את טעמם של העלים).
  5. טורפים את הביצים עם מעט מלח. מוסיפים את העלים ומערבבים.
  6. משמנים מחבת ומטגנים את החביתות משני הצדדים עד שהן מזהיבות.