המתכון עלול להיראות כאילו יש בו הרבה עבודה - צריך להכין בצק, לטגן את מרכיבי המלית, להרכיב ולאפות - אבל בעצם, מדובר במנה שהיא ארוחה שלמה. אפשר להגיש אותה כמנה עיקרית בארוחה, עם תוספות אם רוצים, וזו דרך מצוינת ליצור עיקרית גדולה בעלות נמוכה יחסית, בגלל ה"מתיחה" של העוף עם בצק וירקות. אבל מכיוון שיש לכם פה עוף, פירות, ירקות ופחמימות, אפשר גם להגיש רק אותה ככוכבת הבלעדית של הארוחה, עם סלט ירוק קטן בצד לכל היותר.

הפשטידה מבוססת על מתכון של רייצ'ל ריי; הבצק מבוסס על המתכון ל"בצקיצי" עם קצת שינויים שלי.

מרכיבים (כ-12 מנות)

לבצק
  • 3 כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 כף שמרים יבשים
  • 3 כפות שמן
  • קצת פחות מכוס מים

למלית
  • 1 ק"ג חזה עוף (יצא לי פרפר וחצי)
  • 2 תפוחים ירוקים חמוצים קטנים
  • 1 בצל בינוני
  • 4 גבעולי סלרי, כולל עלים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות שמן צמחי (קנולה, תירס וכדומה)
  • 1/2 כפית טימין
  • 1 עלה דפנה
  • 1/2 כפית מלח
  • כמה סיבובי מטחנה של פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות קמח
  • 1 כוס מיץ תפוחים

אופן ההכנה

הבצק
  1. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים היבשים. מוסיפים את השמן ואז מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק מדי.
  2. לשים 5-3 דקות, מעבירים לקערה, מכסים ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.

המלית
  1. בזמן שהבצק תופח מכינים את המלית. חותכים את העוף לקוביות בגודל 3-2 ס"מ בערך. חותכים את התפוחים לקוביות באותו הגודל. קוצצים את הבצל, וקוצצים גס את הסלרי.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מטגנים את נתחי העוף 8-7 דקות, עד שהם משנים את צבעם אבל לא מבושלים עד הסוף. מעבירים את העוף לקערה ושומרים בצד.
  3. מחממים באותו הסיר את השמן הצמחי. מוסיפים את התפוחים, הבצל, הסלרי, הטימין, עלה הדפנה, המלח והפלפל, ומבשלים 10-8 דקות, עד שהירקות מתרככים.
  4. מוסיפים את הקמח, מערבבים ומבשלים כדקה.
  5. מוסיפים את מיץ התפוחים ומערבבים.
  6. מחזירים את העוף לסיר ומבשלים 3-2 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

הרכבת הפשטידה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. משמנים קלות תבנית בגודל 40X30 ס"מ. מחלקים את הבצק לשניים - אחד החלקים צריך להיות מעט גדול יותר.
  3. מרדדים את החלק הגדול יותר של הבצק לגודל התבנית, כולל השוליים (אפשר גם למתוח עם הידיים). מרפדים את התבנית בבצק.
  4. יוצקים לתבנית את תערובת העוף. דגים את עלה הדפנה ומשליכים אותו.
  5. מרדדים את החלק השני של הבצק לגודל התבנית ומכסים את מילוי העוף.
  6. אופים 40-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.