מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
מרכיבים
למאפינס
- 150 גרם קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 2 ביצים מס' 1
- 100 גרם סוכר
- 50 גרם חמאה
- 50 גרם שמן תירס/קנולה
- 3 כפות חלב
- 1/8 כפית ונילין
- 1/2 תפוז מגורד
- 50 גרם שוקולד לבן מומס
- 50 גרם פרג טחון טרי
- 1/4 כוס יין לבן
לקישוט
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
- אבקת קקאו
אופן ההכנה
- מערבבים במיקסר את הביצים, הסוכר, החמאה, השמן והחלב ביחד במהירות בינונית כ-5 דקות.
- מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבבים קלות עד שהכל מתאחד והופך לבלילה חלקה ומעט נוזלית. מוסיפים את היין ומערבבים מעט.
- יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס (לתבנית שקעים או למנג'טים). אם משתמשים בתבנית שקעים מסיליקון אין צורך לשמן, תבנית שקעים ממתכת יש לשמן קלות לפני.
- אופים כ- 15 דקות ב-170 מעלות או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.
- מקציפים את השמנת והסוכר. מצפים את המאפינס בקצפת ומפדרים באבקת קקאו.