באדיבות "ענבי טלי".

מרכיבים (2 מנות)

  • 2 נתחי פילה סלמון, נקיים מעצמות, במשקל 240 גרם כל אחד
  • 100 גרם חמאה
  • כ-1/4 כוס צימוקים כהים
  • 1/2 כוס ענבי מוסקט
  • 1 ענף מרווה
  • 1 כוס יין לבן מבעבע (למברוסקו, קאווה או שמפניה)
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל. מחממים במחבת את החמאה ומניחים בה את הדגים כשהעור פונה כלפי מעלה. צולים כ-3 דקות. הופכים את הדגים, מוסיפים את הצימוקים והענבים וצולים כ-2 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את המרווה ואת היין ומבשלים כ-5 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט והופך לסמיך. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים כדקה נוספת. מתקנים תיבול אם יש צורך.
  3. ההגשה: מניחים את הסלמון בצלחת עמוקה ויוצקים עליו מהרוטב.