מרכיבים (6מנות)

לפסטייה
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 עגבניות קלופות
  • 2 שיני שום
  • עלים מ-2 גבעולי תימין
  • 2 כוסות (200 גרם) עלי תרד
  • מלח
  • 1/2 כפית צ'ילי יבש כתוש
  • 12 עלי פילו, מופשרים וחתוכים לרבעים בגודל 20X20
  • 250 גרם גבינת פטה חתוכה ל-6 פרוסות בעובי 3 מ"מ
  • תרסיס שמן קנולה

לרוטב העגבניות
  • 2 כוסות עגבניות שרי
  • 2 ענפי תימין
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה

הפסטייה

  1. קוצצים דק את העגבניות, השום והתרד.
  2. מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את העגבניות, השום, התימין והתרד, ומתבלים במלח ובצ'ילי. מטגנים דקה על אש גבוהה. מסירים מהאש ומצננים.
  3. מניחים על משטח העבודה 2 עלי פילו, שמים במרכז מעט מהתערובת ומעליה פרוסת גבינת פטה. מקפלים את עלי הפילו בצורת מעטפה. שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהתפר כלפי מטה. ממלאים באותו האופן את כל העלים.
  4. מורחים את הבצק בתרסיס שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-12-10 דקות עד שהעלים מזהיבים.

רוטב העגבניות
  1. מביאים את חומרי הרוטב לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.
  2. טוחנים בבלנדר למרקם חלק.
  3. מגישים כמצע לפסטייה.