מרכיבים (6מנות)
לפסטייה- 4 כפות שמן זית
- 3 עגבניות קלופות
- 2 שיני שום
- עלים מ-2 גבעולי תימין
- 2 כוסות (200 גרם) עלי תרד
- מלח
- 1/2 כפית צ'ילי יבש כתוש
- 12 עלי פילו, מופשרים וחתוכים לרבעים בגודל 20X20
- 250 גרם גבינת פטה חתוכה ל-6 פרוסות בעובי 3 מ"מ
- תרסיס שמן קנולה
- 2 כוסות עגבניות שרי
- 2 ענפי תימין
- 3 שיני שום
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מים
אופן ההכנה
הפסטייה
- קוצצים דק את העגבניות, השום והתרד.
- מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את העגבניות, השום, התימין והתרד, ומתבלים במלח ובצ'ילי. מטגנים דקה על אש גבוהה. מסירים מהאש ומצננים.
- מניחים על משטח העבודה 2 עלי פילו, שמים במרכז מעט מהתערובת ומעליה פרוסת גבינת פטה. מקפלים את עלי הפילו בצורת מעטפה. שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהתפר כלפי מטה. ממלאים באותו האופן את כל העלים.
- מורחים את הבצק בתרסיס שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-12-10 דקות עד שהעלים מזהיבים.
- מביאים את חומרי הרוטב לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.
- טוחנים בבלנדר למרקם חלק.
- מגישים כמצע לפסטייה.