מתוך התוכנית "הכי טרי שיש".
מרכיבים
- 3 פלפלים צהובים
- 3 פלפלים כתומים
- 3 פלפלים אדומים
- 1 פלפל ירוק חריף
- 1/2 כוס שמן זית
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 1 שן שום
- 10 חלמונים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1 ליטר שמן זית
- 1 כיכר בריוש, פרוסה
- שמן זית למריחה
- 20 יחידות אנשובי
- 20 עלי אורגנו
אופן ההכנה
- שורפים את הפלפלים על כיריים חשופות עד השחרה ומכניסים לשקית ניילון לכמה דקות.
- שולפים את הפלפלים מהשקית וקולפים אותם.
- מתבלים את הפלפלים במלח ובפלפל שחור ויוצקים עליהם את השמן, החומץ הבלסמי והשום הכתוש. מערבבים היטב.
- טוחנים במעבד מזון את כל חומרי האיולי מלבד השמן. מזליפים את השמן תוך ערבוב בהדרגה עד לקבלת איולי סמיך.
הגשה
- מורחים את פרוסות הבריוש במחבת עם מעט שמן זית.
- מניחים עליהן את הפלפלים הקלויים, האיולי, האנשובי ועלי האורגנו.