מתוך התוכנית "הכי טרי שיש".

מרכיבים

  • 3 פלפלים צהובים
  • 3 פלפלים כתומים
  • 3 פלפלים אדומים
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 1 שן שום

לאיולי
  • 10 חלמונים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1 ליטר שמן זית
  • 1 כיכר בריוש, פרוסה
  • שמן זית למריחה
  • 20 יחידות אנשובי
  • 20 עלי אורגנו

אופן ההכנה

  1. שורפים את הפלפלים על כיריים חשופות עד השחרה ומכניסים לשקית ניילון לכמה דקות.
  2. שולפים את הפלפלים מהשקית וקולפים אותם.
  3. מתבלים את הפלפלים במלח ובפלפל שחור ויוצקים עליהם את השמן, החומץ הבלסמי והשום הכתוש. מערבבים היטב.

האיולי
  1. טוחנים במעבד מזון את כל חומרי האיולי מלבד השמן. מזליפים את השמן תוך ערבוב בהדרגה עד לקבלת איולי סמיך.

הגשה

  1. מורחים את פרוסות הבריוש במחבת עם מעט שמן זית.
  2. מניחים עליהן את הפלפלים הקלויים, האיולי, האנשובי ועלי האורגנו.