מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

מרכיבים

  • 6 עלי פילו

למלית
  • 5 תפוחי עץ מסוג גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 1/2 כוס סוכר
  • 25 גרם חמאה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס צימוקים לבנים
  • חמאה מומסת להברשה

לציפוי
  • ביצה טרופה
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תפוחי העץ עם היין, החמאה, הסוכר וסוכר הווניל במשך 30-20 דקות, עד שהתפוחים מתרככים וכמעט שלא נותרים נוזלים בסיר.
  2. מוסיפים את הצימוקים לתערובת ומקררים.
  3. פורסים צמד עלי פילו אחד על גבי השני. מורחים שכבה דקה של חמאה מומסת.
  4. מניחים את תפוחי העץ בצד הקרוב מימין לשמאל.
  5. מגלגלים לגלילה ומורחים בביצה טרופה. אופים ב-195 מעלות כ-20 דקות.
  6. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
  7. אפשר לשלב במלית אגוזים, שקדים, קינמון ועוד.