אני לא שותפה לקאפקייקסמניה שפקדה את מחוזותינו. יותר מדי חמאה, צבעי מאכל וסוכריות צבעוניות גרמו לי לוותר עד עתה על התענוג. למרות זאת, כשהוזמנתי לא מזמן לסדנה להכנת קאפקייקס החלטתי להצטרף – בכל זאת, מדובר בהזדמנות ללמוד משהו חדש וגם להיפגש עם חברות יקרות.

כצפוי, הסדנה לא שינתה את דעתי לגבי קאפקייקס – אבל דווקא נתקלתי שם ברעיון שאהבתי: קאפקייס מלוחים. כשחזרתי הביתה חיפשתי באינטרנט מתכונים לקאפקייקס שכאלה, ומצאתי מתכון שנראה לי מוצלח:


How to make smoked salmon cupcakes by PratiksEnglish

אהבתי את הפשטות של המתכון, וגם את העובדה שהוא עושה שימוש בשמן במקום בחמאה. כדי שטעם הסלמון יהיה קצת פחות דומיננטי הפחתתי את הכמות שצוינה במתכון המקורי. שינוי נוסף שהכנסתי למתכון הוא תוספת של 2 כפות שמיר. התוצאה לפניכם:

מרכיבים (8 קאפקייקס)

  • 2 ביצים בגודל L
  • 100 גרם (2/3 כוס ועוד 1 כף) קמח
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב
  • 70 מ"ל (1/3 כוס) שמן קנולה
  • 70 גרם (כ-3/4 כוס) גבינת פרמזן מגורדת
  • 90 גרם סלמון מעושן, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות שמיר קצוץ

לעיטור
  • גבינת שמנת 30% שומן
  • זרעי קצח

כלים מיוחדים
  • תבנית שקעים
  • מנז'טים (רצוי צבעוניים)
  • שקית זילוף וצנתר משונן

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. טורפים קלות את הביצים בקערה ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה. מערבבים באמצעות מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד, ללא גושי קמח.
  3. מוסיפים את החלב בהדרגה, ובכל פעם מערבבים עד שהבלילה הופכת לאחידה.
  4. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את הפרמזן ומערבבים.
  6. מוסיפים את הסלמון והשמיר ומערבבים שוב.
  7. מניחים מנז'טים בשקעים שבתבנית. יוצקים את התערובת לתבנית (כל שקע צריך להיות מלא רק עד לכ-2/3 מגובהו).
  8. אופים 20-15 דקות, עד שקיסם שמוכנס למרכז המאפה יוצא יבש.
  9. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
  10. מעטרים את הקאפקייקס: ממלאים בגבינת שמנת שקית זילוף עם צנתר משונן. מזלפים מהגבינה על כל קאפקייק ומעטרים בזרעי קצח.