מרכיבים (12 עוגות אישיות בתבנית שקעים)

  • חמאה רכה מאוד, לשימון השקעים
  • 2 מנגו, קלופים ופרוסים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 150 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים מולבנים טחונים
  • 1 כוס (140 גרם) קמח, מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-165 מעלות. משמנים את השקעים בחמאה.
  2. מרפדים את תחתיות השקעים בפרוסות המנגו.
  3. שמים את הסוכר והחמאה בקערת המערבל ומערבלים במהירות בינונית-גבוהה כ-3 דקות, עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבלים כחצי דקה לאחר כל הוספה.
  4. מוסיפים את מיץ הלימון ואת הקליפה ומנמיכים קצת את מהירות המערבל. מוסיפים את השקדים הטחונים, הקמח ואבקת האפייה ומערבלים כדקה רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  5. ממלאים את השקעים (כמעט עד סופם) בעיסה ואופים כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים בחוץ לכמה דקות. משחררים את העוגות מהשקעים בעודן חמות כדי שפרוסות המנגו לא יידבקו אל תחתיתם.
  7. מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים. מומלץ להגיש את העוגות טריות כששוליהן עדיין פריכים.

איך שומרים?

  • במקרר, בכלי אטום, 3 ימים. במקרה כזה מגישים את העוגות קרירות, או בטמפרטורת החדר.