כדאי להכין את חזה העוף יום-יומיים מראש ולאחסן במקרר בכלי סגור. כשרוצים להכין את הסלט, מוציאים את העוף מהמקרר ומוסיפים את שאר המרכיבים.

מרכיבים (4 מנות)

לחזה העוף
  • נתח חזה עוף במשקל של כ-700 גרם
  • 3-2 כפות שמן זית, לטיגון
  • מעט מלח
  • מעט פפריקה חריפה
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 כף רוטב סויה

לסלט

  • 4 מנגו בינוניים-גדולים, בשלים אך לא רכים מדי
  • כ-50 גרם (או יותר, לפי הטעם) נבטי חמנייה
  • 1/2 1 כפיות קליפת לימון מגוררת
  • 6 כפות שקדים מולבנים
  • 1/2 1 כפות שמן קנולה
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 3/4 כפית מלח גס

אופן ההכנה

חזה העוף

  1. פורסים את החזה ל-8 פרוסות בעובי כ-1 ס"מ. מחממים את שמן הזית על להבה בינונית-גבוהה במחבת בעלת תחתית עבה (מומלץ להשתמש במחבת גריל עם פסים).
  2. מניחים את פרוסות חזה העוף במחבת החמה ומתבלים במעט מלח, בפפריקה החריפה, בכמה טיפות מיץ לימון ובמעט רוטב סויה. צולים כדקה והופכים לצד השני. חוזרים על התיבול וצולים עוד כ-3 דקות, עד שהבשר מוכן. הופכים שוב וצולים כ-10 שניות כדי שהתיבול ייחרך קלות.
  3. מוציאים את פרוסות החזה מהמחבת ומניחים בצלחת מרופדת בנייר סופג. מצננים לטמפרטורת החדר (כאמור, מומלץ להכין את העוף יום או יומיים לפני הכנת הסלט ולאחסן אותו במקרר).

הסלט

  1. חותכים את חזה העוף לרצועות ומעבירים לקערה גדולה.
  2. קולפים את המנגו, חותכים לרצועות ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את נבטי החמנייה וקליפת הלימון.
  3. שמים את השקדים במחבת יבשה וקולים כ-5 דקות על להבה בינונית, תוך נענוע המחבת מדי פעם. מוסיפים את השקדים הקלויים לקערה.
  4. מתבלים בשמן, במיץ הלימון ובמלח, מערבבים בעדינות ומגישים.

טיפ

  • אם כבר צולים חזה עוף, כמוסבר במתכון, כדאי להכין באותה הזדמנות כמות גדולה יותר של עוף ולאחסן במקרר בכלי סגור. כך תוכלו להכין עוד סלט כזה למחרת או להשתמש בבשר הקר להכנת כריכים נפלאים לארוחת צהריים קיצית, כשיש פחות זמן או חשק לבשל ולטרוח.