המרכיבים (ל-6 מנות)

לקציצות עגל

  • 600 גרם בשר עגל טחון (פלדה, שפיץ, צ'ך)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 כף עיטורי עגבניות
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • 2 בצלים ירוקים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 1,2 ביצים
  • 1 תפוח אדמה מגורר דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לסלסת פלפלים קלויים

  • 5 פלפלים אדומים קלויים קלופים וקצוצים
  • 1/2 פלפל חריף, נקי מגרעינים ומפרוסות
  • 10 עגבניות שרי בכל מני צבעים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סוכר
  • 10 זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים
  • 2 כפות חומץ

  • שמן לטיגון חצי עמוק
  • 2 ביצים טרופות
  • פירורי לחם

אופן ההכנה

  1. קולים את הצנוברים ומטגנים את הבצל. קוצצים את הבצל הירוק והכוסברה.
  2. לקציצות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים , מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר. בידיים רטובות צרים כדורים, מכסים ושומרים במקרר חצי שעה נוספת.
  3. להכנת סלסת פלפלים קלויים: מערבבים בקערה את כל המרכיבים, טועמים ומשפרים תיבול.
  4. לטיגון: מחממים במחבת שמן גדולה שמן לטיגון חצי עמוק (גובה 2 ס"מ ) טובלים את הקציצות בביצים הטרופות מגלגלים בפירורי הלחם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  5. מגישים את הקציצות עם סלסה של פלפלים קלויים. מגישים עם לחם טרי.