מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

המרכיבים

  • 200 גרם קמח תירס
  • 200 מ"ל ציר ירקות
  • 200 מ"ל חלב
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 50 גרם חמאה

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את כל הנוזלים והחמאה ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל.
  2. מזליפים באיטיות את קמח התירס תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת מטרפה.
  3. מוסיפים את גבינת הפרמזן המגוררת וממשיכים לערבב מעט.
  4. מעבירים לקערת הגשה.

גיוון - פולנטה קשה (ריבועי פולנטה)

  1. מכינים את הפולנטה באותו האופן עד שלב ההגשה.
  2. במקום להעביר לצלחת הגשה מעבירים לתבנית משומנת ומכסים בנייר אפייה. מקררים לחלוטין.
  3. קורצים מהפולנטה ריבועים וחורכים אותם במחבת עם שמן זית עד להשחמה משני הצדדים.