מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"
המרכיבים
- 200 גרם קמח תירס
- 200 מ"ל ציר ירקות
- 200 מ"ל חלב
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 50 גרם חמאה
אופן ההכנה
- שמים בסיר את כל הנוזלים והחמאה ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל.
- מזליפים באיטיות את קמח התירס תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת מטרפה.
- מוסיפים את גבינת הפרמזן המגוררת וממשיכים לערבב מעט.
- מעבירים לקערת הגשה.
גיוון - פולנטה קשה (ריבועי פולנטה)
- מכינים את הפולנטה באותו האופן עד שלב ההגשה.
- במקום להעביר לצלחת הגשה מעבירים לתבנית משומנת ומכסים בנייר אפייה. מקררים לחלוטין.
- קורצים מהפולנטה ריבועים וחורכים אותם במחבת עם שמן זית עד להשחמה משני הצדדים.