מרכיבים (תבנית טארט בקוטר 28 ס"מ)

לקלתית

  • 2 כוסות (280) גרם קמח
  • ‭1/4‬ כפית מלח
  • 190 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה טרופה

למלית

  • 5 עגבניות בינוניות, חתוכות לפרוסות בעובי ‭1/2‬ ס"מ
  • מלח
  • כ-2 כפות חרדל
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • מעט אורגנו מיובש
  • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה

הקלתית

  1. שמים במעבד מזון את הקמח, המלח וקוביות החמאה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק פירורי.
  2. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עוד קצת, רק עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק עדיין פירורי, מוסיפים 1 כף מים קרים - ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח.
  3. מקמחים קלות משטח עבודה. מניחים עליו את הבצק ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מרימים בזהירות את עלה הבצק ומניחים בתבנית. משטחים ומהדקים לתחתית ולדפנות. מחוררים בכמה מקומות במזלג ומאחסנים במקפיא 20 דקות.

הרכבת הפאי

  1. מחממים את התנור ל-180‬ מעלות.
  2. מסדרים את העגבניות על מגש, מתבלים במלח ומשהים דקות אחדות להגרת נוזלים. סופגים את הנוזלים מהעגבניות בנייר סופג.
  3. מוציאים את הקלתית מהמקפיא. מורחים עליה את החרדל, מפזרים את הגבינה הצהובה ומסדרים מעל את פרוסות העגבניות כשהן חופפות קצת.
  4. מפזרים על העגבניות את האורגנו ואת קוביות החמאה.
  5. אופים כ-35 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  6. מצננים כמה דקות לפני ההגשה.