בלי מכונת גלידה ועם מעט מאוד מאמץ תוכלו להכין מקפא בטעם פיסטוק משגע. אם יש לכם בבית ילדים בחופשה – תנו להם לעזור. הם ייהנו להוסיף את המרכיבים לקערת המיקסר וללחוץ על הכפתור, אבל קחו בחשבון שאולי לא תהיה להם סבלנות לחכות עד שהמקפא יהיה קפוא ומוכן...

את הטעם המיוחד מעניקה למקפא מחית פיסטוק, שנמכרת בחנויות בישול ואפייה - מסוג הדברים שאפשר לחסל ישר מהצנצנת בכפית (כן, כן, אני מודה). מהכמות שבה השתמשתי במתכון מקבלים מקפא בצבע ירוק בהיר, אך בעל טעם פיסטוקי מורגש.

מרכיבים (תבנית אינגליש קייק)

  • 1 מכל שמנת מתוקה 38%
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף + 1 כפית מחית פיסטוק (להשיג בחנויות בישול ואפייה)
  • 1 חבילת גבינת שמנת 5% בטעם טבעי (200 גרם)
  • לקישוט (לא חובה): פיסטוקים, אגוזים או שקדים קצוצים

אופן ההכנה

  1. מקציפים במיקסר את השמנת עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  2. מוסיפים את מחית הפיסטוק ואת גבינת השמנת ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצקים לתבנית אינגליש קייק, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים ל-6 שעות לפחות.
  4. מוציאים מהמקפיא כמה דקות לפני ההגשה, כדי שהמקפא יתרכך מעט. אפשר להגיש עם גביע גלידה. אם רוצים, מפזרים על המקפא פיסטוקים, אגוזים או שקדים קצוצים.

גיוון

  • במקום בתבנית אינגליש קייק, אפשר להכין את המקפא בתבניות אישיות.