מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

המרכיבים

לסלט משוויה

  • 6 עגבניות בשלות ומוצקות
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
  • 1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח

לכדורי בשר

  • 500 גרם בשר טלה או בקר טחון
  • 1 בצל גדול, מגורר גס
  • 1 תפוח אדמה, קלוף ומגורר דק
  • חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצות
  • 1-2 ביצים
  • 4 כפות פירורי לחם
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות בהרט
  • שמן, טיגון חצי עמוק
  • 10 פרוסות לחם לבן אחיד
  • 1/2כוס טחינה

אופן ההכנה

  1. הסלט: לצלות את העגבניות על אש גלויה או על גבי מחבת ישנה ללא שמן, עד שקליפתן משחירה. מצננים, קולפים וחותכים לקוביות. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים, ומשפרים תיבול.
  2. כדורי הבשר: מערבבים היטב בקערה גדולה את כל המרכיבים לקבלת תערובת אחידה. בידיים רטובות צרים מהתערובת כדורים בגודל שזיף.
  3. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס"מ), ומטגנים את כדורי הבשר בשמן עד שישחימו.
  4. מרכיבים את הסנדוויץ', ומזלפים מעל מעט טחינה.