מתוך התוכנית "ארוחת שבת"
המרכיבים
לסלט משוויה
- 6 עגבניות בשלות ומוצקות
- 6 שיני שום, כתושות
- 1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
- 1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצות
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח
לכדורי בשר
- 500 גרם בשר טלה או בקר טחון
- 1 בצל גדול, מגורר גס
- 1 תפוח אדמה, קלוף ומגורר דק
- חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצות
- 1-2 ביצים
- 4 כפות פירורי לחם
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 2 כפיות בהרט
- שמן, טיגון חצי עמוק
- 10 פרוסות לחם לבן אחיד
- 1/2כוס טחינה
אופן ההכנה
- הסלט: לצלות את העגבניות על אש גלויה או על גבי מחבת ישנה ללא שמן, עד שקליפתן משחירה. מצננים, קולפים וחותכים לקוביות. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים, ומשפרים תיבול.
- כדורי הבשר: מערבבים היטב בקערה גדולה את כל המרכיבים לקבלת תערובת אחידה. בידיים רטובות צרים מהתערובת כדורים בגודל שזיף.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס"מ), ומטגנים את כדורי הבשר בשמן עד שישחימו.
- מרכיבים את הסנדוויץ', ומזלפים מעל מעט טחינה.