מתכון של השפית ענת אוטולנגי מפוריה עלית.

מרכיבים

  • פרוסות משולשות של אבטיח
  • 250 גרם קמח תופח
  • 1/2 1 כוסות מים
  • שמן לטיגון עמוק
  • סירופ מייפל

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הקמח והמים עד לקבלת בלילה סמיכה, אבל לא סמיכה מדי (כשטובלים בה את האצבע היא צריכה להישאר מצופה בצורה אחידה).
  2. טובלים את פרוסות האבטיח בבלילה.
  3. מחממים את השמן לחום גבוה (180 מעלות).
  4. מטגנים את פרוסות האבטיח המצופות עד להזהבתן משני הצדדים.
  5. מגישים עם סירופ מייפל.

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר