מתכון של השפית ענת אוטולנגי מפוריה עלית.
מרכיבים
- פרוסות משולשות של אבטיח
- 250 גרם קמח תופח
- 1/2 1 כוסות מים
- שמן לטיגון עמוק
- סירופ מייפל
אופן ההכנה
- מערבבים את הקמח והמים עד לקבלת בלילה סמיכה, אבל לא סמיכה מדי (כשטובלים בה את האצבע היא צריכה להישאר מצופה בצורה אחידה).
- טובלים את פרוסות האבטיח בבלילה.
- מחממים את השמן לחום גבוה (180 מעלות).
- מטגנים את פרוסות האבטיח המצופות עד להזהבתן משני הצדדים.
- מגישים עם סירופ מייפל.
- מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר