מתכון של יוליה פיבין מנצרת עלית.
מרכיבים
- 1 ק"ג אבטיח (החלק האדום, ללא הקליפה)
- 1 כוס עלי נענע
- 1/2 כוס דבש
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 300 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 1 ס"מ
אופן ההכנה
- חותכים 1/4 מכמות האבטיח לקוביות בגודל 1/2 1 ס"מ.
- חותכים את יתרת האבטיח לקוביות גדולות ושמים בבלנדר. מרסקים עד שמתקבל נוזל אחיד.
- מוסיפים לאבטיח המרוסק את הדבש, הלימון והנענע, ומעבדים בבלנדר כ-1/2 דקה, עד שגם הנענע מרוסקת.
- יוצקים את המרק לצלוחיות.
- מוסיפים לצלוחיות את קוביות הפטה וקוביות האבטיח הקטנות.
- מקשטים בעלי נענע ומגישים.
- מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע בהנחיית אסנת לסטר