מתכון של יוליה פיבין מנצרת עלית.

מרכיבים

  • 1 ק"ג אבטיח (החלק האדום, ללא הקליפה)
  • 1 כוס עלי נענע
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 300 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 1 ס"מ

אופן ההכנה

  1. חותכים 1/4 מכמות האבטיח לקוביות בגודל 1/2 1 ס"מ.
  2. חותכים את יתרת האבטיח לקוביות גדולות ושמים בבלנדר. מרסקים עד שמתקבל נוזל אחיד.
  3. מוסיפים לאבטיח המרוסק את הדבש, הלימון והנענע, ומעבדים בבלנדר כ-1/2 דקה, עד שגם הנענע מרוסקת.
  4. יוצקים את המרק לצלוחיות.
  5. מוסיפים לצלוחיות את קוביות הפטה וקוביות האבטיח הקטנות.
  6. מקשטים בעלי נענע ומגישים.

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע בהנחיית אסנת לסטר