מרכיבים (20 יחידות)
- 4 כפות שמן זית
- 250 גרם עגבניות שרי חצויות
- 1 כפית שטוחה מלח גס
- 500 גרם בצק עלים
- 1 ביצה טרופה
- 200 גרם גבינת קממבר, חתוכה לפרוסות דקות
- 2 ענפי בזיליקום טרי, מופרדים לעלים וקצוצים דק
אופן ההכנה
- יוצקים את שמן הזית למחבת ומחממים. מוסיפים את העגבניות. מפזרים מעל את המלח ומקטינים את להבת הכיריים. ממשיכים לבשל כ-5 דקות או עד שהעגבניות מתרככות. מעבירים לכלי אחסון ומצננים במקרר.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את בצק העלים לעובי של כ-3 מ"מ.
- קורצים מהבצק 40 עיגולים בקוטר 5 ס"מ. קורצים במרכז 20 מהעיגולים עיגול פנימי קטן יותר בעזרת כוס קטנה או חותכן.
- מברישים את העיגולים המלאים בביצה ומדביקים עליהם את העיגולים עם החור באמצע, ליצירת "כוסות" עם שוליים.
- מעבירים את העיגולים לתבנית, מושחים אותם היטב בביצה ואופים כ-12 דקות או עד הזהבה.מוציאים את התבנית מהתנור אך לא מכבים אותו.
- ממלאים כל "כוס" בעגבניות, מוסיפים בזיליקום ופרוסת קממבר. מחזירים לתנור ל-5 דקות, מוציאים ומגישים מיד.