מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
לגרנולה
- 2 כוסות שיבולת שועל
- 50 גרם גרעיני דלעת לא קלויים
- 50 גרם שקדים שלמים לא קלויים עם הקליפה
- 50 גרם אגוזי פקאן לא קלויים
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כוס סילאן
- 50 גרם חמוציות מיובשות
- 50 גרם משמשים מיובשים
- 1/2 כפית מלח דק
להגשה
- 1/2 כוס גרנולה
- 1 כוס יוגורט עיזים
- 1 בננה
- 1 תפוח
- 1 נקטרינה
- 1 אגס
- 4 כפות סילאן
- פתיתי שוקולד
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הגרנולה למעט החמוציות. משטחים בתבנית ע"ג נייר אפייה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, לעשר דקות לערך עד שהסילאן מתייבש והתערובת השחימה מעט, מוציאים ומצננים.
- חוצים את החמוציות והמשמשים ומוסיפים לתערובת הקרה ומערבבים יחד. שומרים בצנצנת אטומה.
- הגשה: חותכים את כל הפירות לרצועות, יוצקים את היוגורט בקערה מוספים מעל את הגרנולה ועליה את הפירות. מטפטפים סילאן ומפזרים את פתיתי השוקולד.