מתוך התוכנית "אוכל של בית"

המרכיבים

לגרנולה

  • 2 כוסות שיבולת שועל
  • 50 גרם גרעיני דלעת לא קלויים
  • 50 גרם שקדים שלמים לא קלויים עם הקליפה
  • 50 גרם אגוזי פקאן לא קלויים
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כוס סילאן
  • 50 גרם חמוציות מיובשות
  • 50 גרם משמשים מיובשים
  • 1/2 כפית מלח דק

להגשה

  • 1/2 כוס גרנולה
  • 1 כוס יוגורט עיזים
  • 1 בננה
  • 1 תפוח
  • 1 נקטרינה
  • 1 אגס
  • 4 כפות סילאן
  • פתיתי שוקולד

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הגרנולה למעט החמוציות. משטחים בתבנית ע"ג נייר אפייה.
  2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, לעשר דקות לערך עד שהסילאן מתייבש והתערובת השחימה מעט, מוציאים ומצננים.
  3. חוצים את החמוציות והמשמשים ומוסיפים לתערובת הקרה ומערבבים יחד. שומרים בצנצנת אטומה.
  4. הגשה: חותכים את כל הפירות לרצועות, יוצקים את היוגורט בקערה מוספים מעל את הגרנולה ועליה את הפירות. מטפטפים סילאן ומפזרים את פתיתי השוקולד.