אומה שלמה ששרה לילדיה "עוגה עוגה עוגה, במעגל נחוגה, נסתובבה כל היום עד אשר נמצא מקום" אינה יכולה להיות מופתעת מהחשיבות הרבה שמייחסים בה לעניין "המקום שלי".

דרי האוהלים בכל המדינה רק חידדו לכולנו את מה שהיה ידוע: אנחנו אוהבים לתפוס מקום ולא לזוז ממנו. אוהבים להתמקם. גם כשמזמינים אותנו להתארח אצל חברים זה ככה, אלא שהרבה פעמים יש באירועים האלה יותר ישבנים ממושבים – ולכן, כשכבר יש לנו מקום, אנו נאחז בו כמו פוליטיקאי מהשורות האחרונות של כל מפלגה.

ובעוד שהאורחים נצמדים לכיסאות, המארחים סובלים מבעיה הפוכה: ריבוי האורחים גורר לרוב ריבוי דאגות ומשימות בלתי פוסקות, והם מתרוצצים מפה לשם בניסיון נואש לכבות שריפות ולדאוג שיהיו כוסות נקיות ומספיק בורקס חמים. בקיצור - חשבון פשוט מוכיח שככל שיש יותר אורחים, כך יש פחות סיכוי שהמארחים יצליחו להיפגש איתם. מהסיבה הזאת אני משתדלת שלא להזמין אף פעם יותר משניים-שלושה זוגות חברים לערבים קטנים ואינטימיים.

אם בכל זאת החלטתם שצריך להזמין את כוווווללללםםם - תכננו תפריט שיעזור לכם לעשות זאת בקלות. תפריט שכזה צריך לכלול אוכל שאינו "מפונק" לגבי טמפרטורת ההגשה שלו ושאינו מאלץ אתכם להגיש לכל אורח את הביס לפה.

כשכל כך חם, כמו בימים אלה, גם המנה העיקרית יכולה להיות קרה וקיצית. בכל אגן הים התיכון יש מתכונים נהדרים לסלטים משביעים שהם בעצם ארוחה שלמה. הפעם אני מציעה להכין גרסה לא מחייבת של סלט ניסואז, שבה מחליפים את תפוחי האדמה המסורתיים בפסטה. השימוש בפסטה קרה במקום בתפוחי אדמה הופך את הסלט לקליל יותר - וגם נותן רמז לגבי מה אפשר להכין משאריות פסטה מאתמול.

סלט פסטה "ניסואז"

   (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מרכיבים

500 גרם פסטה קצרה

מים לבישול

מעט שמן זית

500 גרם שעועית ירוקה, מבושלת

1 קופסה של שימורי טונה

6-4 מלפפונים חמוצים

אפשרות: חסה, 2 עגבניות חתוכות גס

לרוטב

8 כפות שמן זית

4 כפות מיץ לימון טרי

1 כפית חרדל

1 שן שום כתושה

מלח, פלפל

לקישוט

2 כפות זיתים שחורים, מגולענים

4 ביצים קשות

4 רצועות פילה אנשובי (לא חובה)

אופן ההכנה

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים את הפסטה מהמים, מחזירים לסיר ויוצקים עליה 3-2 כפות שמן זית. מנערים היטב עד שהשמן מצפה היטב את הפסטה. שומרים בקירור עד לשימוש.

2. מכינים את הסלט: מערבבים בקערת סלט גדולה את השעועית הירוקה, הטונה, המלפפונים החמוצים, החסה והעגבניות.

3. יוצקים את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

4. יוצקים כמחצית מהרוטב לקערה. מוסיפים את הפסטה ומערבבים בעדינות.

5. יוצקים מעל את שאר הרוטב ומקשטים מעל בביצים הקשות, בזיתים ובאנשובי. מגישים מיד.

גיוון

במקום עם טונה, אפשר להכין את הסלט עם חזה עוף או הודו מבושל, מקורר וחתוך לקוביות.

עוד על המופע "עשרת הדיברות למארחת השפויה" - באתר של תמי סירקיס