מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
לבצק
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 ק"ג קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סוכר וניל
- 1 כוס מים פושרים
למלית
- 1 חב' תמרים מגולענים
- 100 גרם אגוזים
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
לקישוט
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק ומניחים בצד לחצי שעה.
- מערבבים בקערה/מעבד מזון כל מרכיבי המלית. מכינים כדורים קטנים.
- מכינים מהבצק כדורים גדולים מכדורי המלית, מכניסים לכל כדור בצק כדור קטן של מילוי וסוגרים. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שמזהיב, כ-20 דקות.
- מניחים למעמולים להתקרר ומפזרים מעל אבקת סוכר.