מרכיבים (4 קרטיבים)

  • 4 עגבניות בשלות
  • 1 בצל סגול קטן
  • 2 שיני שום
  • אפשרות: כמה עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כוס מים
  • 4 כפות שמן זית מעולה
  • מיץ מלימון אחד
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח (רצוי אטלנטי, אבל לא חייבים)

אופן ההכנה

  1. חורצים X בקליפת העגבניות וחולטים אותן דקה במים רותחים.
  2. מקלפים את העגבניות (אחרי החליטה הקליפה שלהן נפרדת ממש בקלות) וקוצצים אותן גס.
  3. מקלפים את הבצל ואת השום וקוצצים אותם.
  4. שמים את העגבניות, הבצל והשום בבלנדר. אם רוצים מוסיפים כמה עלי בזיליקום.
  5. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבלנדרים עד שמתקבל נוזל אחיד.
  6. יוצקים לתוך כלי להכנת ארטיקים.
  7. מקפיאים לשעתיים-שלוש.
  8. מכבים את המזגן, פותחים חלון ואוכלים כאילו אין מחר.

  • עוד מתכונים מצולמים - בבלוג Layla Cooking