מתוך התוכנית "כי טרי שיש"

המרכיבים

  • 1 ו-1/2 ק"ג צוואר בקר
  • 2 בצלים
  • 1/2 ראש שום
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1/2 1 כוסות חיטה שלמה
  • 4-6 ביצים קשות

לתערובת התבלינים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית פלפל שחור
  • מעט קינמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית כורכום

אופן ההכנה

במחבת חורכים את הבשר בשמן זית. מטגנים באותה המחבת את הבצלים עד להשחמה. מעבירים את הבשר והבצל לשקית הקוקי. קולפים את תפוחי האדמה ומוסיפים גם כן.

  1. בקערת ערבוב מניחים את החיטה ומתבלים בתערובת התבלינים. מוסיפים כוס וחצי מים ומערבבים היטב.
  2. יוצקים את החיטה לשקית הקוקי. מוסיפים את הביצים. בתבנית אפייה מניחים את השקית ומחוררים אותה. מפעילים תנור ל 180 מעלות ומכניסים את התבית למשך שעה. אחרי שעה מנמיכים את החום ל-100 מעלות ואופים 8 שעות.