מתוך התוכנית "כי טרי שיש"
המרכיבים
- 1 ו-1/2 ק"ג צוואר בקר
- 2 בצלים
- 1/2 ראש שום
- 4 תפוחי אדמה בינוניים
- 1/2 1 כוסות חיטה שלמה
- 4-6 ביצים קשות
לתערובת התבלינים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית פלפל שחור
- מעט קינמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית כורכום
אופן ההכנה
במחבת חורכים את הבשר בשמן זית. מטגנים באותה המחבת את הבצלים עד להשחמה. מעבירים את הבשר והבצל לשקית הקוקי. קולפים את תפוחי האדמה ומוסיפים גם כן.
- בקערת ערבוב מניחים את החיטה ומתבלים בתערובת התבלינים. מוסיפים כוס וחצי מים ומערבבים היטב.
- יוצקים את החיטה לשקית הקוקי. מוסיפים את הביצים. בתבנית אפייה מניחים את השקית ומחוררים אותה. מפעילים תנור ל 180 מעלות ומכניסים את התבית למשך שעה. אחרי שעה מנמיכים את החום ל-100 מעלות ואופים 8 שעות.