מתוך התוכנית "ארוחת שבת"
המרכיבים
- 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
- 1/4 כפית מלח
- 2 חזות עוף
- 50 גרם חמאת בוטנים
- 100 גרם שזיפים שחורים
- חצי קופסא (400 גרם) נתחי אננס מסוננים
- 1/4 כוס מנוזלי השימור של האננס
- 50 גרם תרכיז מיץ תפוזים קפוא
אופן ההכנה
- חותכים את תפוחי האדמה. מרפדים תבנית עם נייר אפיה בפרוסות תפוחי אדמה וממליחים. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
- חותכים את חזה העוף לרצועות ומורחים אותן בחמאת בוטנים. מניחים את רצועות העוף על תפוחי האדמה, חותכים שזיפים לחצי ומפזרים מסביב לעוף שבתבנית יחד עם נתחי האננס.
- מערבבים בקערית את מיץ התפוזים ומיץ האננס, יוצקים את הרוטב על העוף והפירות שבתבנית.
- אופים כשעה, עד להשחמת העוף. הופכים פעם אחת במהלך האפייה.