מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

המרכיבים

  • 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 חזות עוף
  • 50 גרם חמאת בוטנים
  • 100 גרם שזיפים שחורים
  • חצי קופסא (400 גרם) נתחי אננס מסוננים
  • 1/4 כוס מנוזלי השימור של האננס
  • 50 גרם תרכיז מיץ תפוזים קפוא

אופן ההכנה

  1. חותכים את תפוחי האדמה. מרפדים תבנית עם נייר אפיה בפרוסות תפוחי אדמה וממליחים. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. חותכים את חזה העוף לרצועות ומורחים אותן בחמאת בוטנים. מניחים את רצועות העוף על תפוחי האדמה, חותכים שזיפים לחצי ומפזרים מסביב לעוף שבתבנית יחד עם נתחי האננס.
  3. מערבבים בקערית את מיץ התפוזים ומיץ האננס, יוצקים את הרוטב על העוף והפירות שבתבנית.
  4. אופים כשעה, עד להשחמת העוף. הופכים פעם אחת במהלך האפייה.