מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

המרכיבים

  • 180 גרם סוכר
  • 45 גרם אבקת פודינג וניל
  • 180 גרם קמח
  • 40 גרם סוכר
  • 3 חלבונים
  • 110 גרם חמאה מומסת בטמפרטורת החדר
  • 90 גרם שמנת בטמפרטורת החדר

למסה הכהה

  • 250 גרם מסה בסיסית
  • 30 גרם קקאו

  • מקלות לעוגיות

אופן ההכנה

  1. מערבבים 180 גרם סוכר, פודינג וניל וקמח.
  2. מקציפים חלבון ומוסיפים בהדרגה 40 גרם סוכר עד לקצף יציב.
  3. מקפלים את תערובת הקמח לתוך הקציפה.
  4. מוסיפים בקיפול שמנת מתוקה וחמאה מומסת.
  5. מניחים על נייר אפייה את המקלות ומזלפים צורות של הבצק. משאירים חלק פנוי למסה הכהה.
  6. כדי ליצור מסה כהה: לוקחים 250 גרם מהמסה הבסיסית ומוסיפים 30 גרם קקאו.
  7. אופים ב-200 מעלות 15 דקות, מצננים על המגש ורק אחר כך מפרידים את העוגיות מהמשטח.

טיפים

  • יש להקציף את החלבון היטב לקבלת קצף חזק.
  • יש לצנן את החמאה לטמפרטורת החדר לפני ההוספה לתערובת.
  • יש להקפיד לאפות היטב את העוגיות.