מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
המרכיבים
- 180 גרם סוכר
- 45 גרם אבקת פודינג וניל
- 180 גרם קמח
- 40 גרם סוכר
- 3 חלבונים
- 110 גרם חמאה מומסת בטמפרטורת החדר
- 90 גרם שמנת בטמפרטורת החדר
למסה הכהה
- 250 גרם מסה בסיסית
- 30 גרם קקאו
- מקלות לעוגיות
אופן ההכנה
- מערבבים 180 גרם סוכר, פודינג וניל וקמח.
- מקציפים חלבון ומוסיפים בהדרגה 40 גרם סוכר עד לקצף יציב.
- מקפלים את תערובת הקמח לתוך הקציפה.
- מוסיפים בקיפול שמנת מתוקה וחמאה מומסת.
- מניחים על נייר אפייה את המקלות ומזלפים צורות של הבצק. משאירים חלק פנוי למסה הכהה.
- כדי ליצור מסה כהה: לוקחים 250 גרם מהמסה הבסיסית ומוסיפים 30 גרם קקאו.
- אופים ב-200 מעלות 15 דקות, מצננים על המגש ורק אחר כך מפרידים את העוגיות מהמשטח.
טיפים
- יש להקציף את החלבון היטב לקבלת קצף חזק.
- יש לצנן את החמאה לטמפרטורת החדר לפני ההוספה לתערובת.
- יש להקפיד לאפות היטב את העוגיות.