מתוך התוכנית "אוכל של בית"

המרכיבים (ל-8 מנות)

  • 2 כוסות אורז
  • 1 כוס גרגרי חומוס מושרים ומבושלים
  • 4 גזרים
  • 4 בצלים
  • שמן
  • מלח

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האורז עם מלח חצי בישול.
  2. מטגנים במחבת את הבצל עד הזהבה.
  3. מוסיפים את הגזרים ואת החומוס למחבת וסוגרים כדי שהגזר יתאדה ויתרכך.
  4. כשהגזר במחבת רך, מניחים נייר אפייה בסיר ומעליו מניחים שכבה של אורז ומעל שכבה של תערובת הגזר, הבצל והחומוס. ממשיכים כך עד שמסיימים (כ-2 שכבות אורז ו-3 שכבות של חומוס, גזר ובצל).
  5. מוסיפים מעל מעט שמן, מניחים מעל נייר סופג ומשאירים על הגז על אש קטנה כחצי שעה. בהגשה הופכים על צלחת.