מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים (ל-8 מנות)
- 2 כוסות אורז
- 1 כוס גרגרי חומוס מושרים ומבושלים
- 4 גזרים
- 4 בצלים
- שמן
- מלח
אופן ההכנה
- מבשלים את האורז עם מלח חצי בישול.
- מטגנים במחבת את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את הגזרים ואת החומוס למחבת וסוגרים כדי שהגזר יתאדה ויתרכך.
- כשהגזר במחבת רך, מניחים נייר אפייה בסיר ומעליו מניחים שכבה של אורז ומעל שכבה של תערובת הגזר, הבצל והחומוס. ממשיכים כך עד שמסיימים (כ-2 שכבות אורז ו-3 שכבות של חומוס, גזר ובצל).
- מוסיפים מעל מעט שמן, מניחים מעל נייר סופג ומשאירים על הגז על אש קטנה כחצי שעה. בהגשה הופכים על צלחת.