מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
- 1 כוס קמח
- 1 כוס מים
- 1 כף שמרים
- קורט מלח
- 2 כפות סולת
- 1/4 חבילה חמאה
- 1 כף סוכר
לסירופ
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- 2 כפות מיץ לימון
- למילוי
- 100 גרם פקאן קצוץ
- 100 גרם אגוזי מלך קצוץ
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 כפית קינמון
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הבצק בקערה עד שנוצר בצק אחיד. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במשך שעה וחצי עד שעתיים.
- מערבבים את חומרי המלית.
- מניחים את כל מרכיבי הסירופ בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
- מחממים מחבת מעט חמאה, יוצקים מעט בלילה למחבת ומטגנים מצד אחד. מוציאים ומניחים על צלחת. חוזרים על התהליך עם שאר הבלילה.
- מניחים עיגול בצק על משטח העבודה, מניחים מעט מלית במרכז וסוגרים לצורת חצי עגול. מהדקים את השוליים בעזרת האצבעות.
- מסדרים את הקטאייף בתבנית ושמים על כל אחד קובית חמאה קטנה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים עד להשחמה.
- מוצאים את הקטאייף וטובלים בסירופ החם.