מתוך התוכנית "אוכל של בית"

המרכיבים

  • 4 כרעי עוף ללא עצמות (מבקשים מהקצב שיעשה זאת)

למרינדה

  • מיץ מלימון
  • 5 כפות חומץ
  • 3 שיני שום כתוש
  • 3 כפות שמן
  • 3 כפות פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • בהרט
  • כמון

לאורז

  • 1 כוס אורז
  • 3 כפות שמן
  • מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 2 כוסות מים
  • חופן פטרוזיליה
  • 100 גרם צנוברים
  • ירקות שורש חתוכים

אופן ההכנה

  1. מערבבים את מרכיבי המרינדה בבלנדר מוט. משרים את הכרעיים במרינדה למשך שעה.
  2. משחימים את הצנוברים במחבת עם מעט שמן. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
  3. מטגנים את האורז בסיר כדקה, מוסיפים את התבלינים ואת המים ומביאים לרתיחה. מקטינים להבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות.
  4. מוסיפים לאורז את הצנוברים ואת הפטרוזיליה ומערבבים היטב. ממלאים את הכרעיים בתערובת וסוגרים את הקצוות בקיסמים.
  5. מסדרים את הכרעיים בתבנית, יוצקים מעל שמן זית, מוסיפים את הירקות הטריים ומכסים את התבנית בנייר אלומיניום. מכניסים לתנור שחומם לחום של 200 מעלות ל-50 דקות.
  6. מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים את התבנית לתנור עד להשחמה.