מרכיבים
- נתח סינטה מיושן במשקל 1.5 ק"ג
- כ-3 כפות שמן זית
- 1 כפית שטוחה של מלח ים או מלח גס
- פלפל שחור גוס
- צרור טימין ורוזמרין
אופן ההכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר (250 מעלות).
- מניחים את הסינטה בתבנית אפייה כשהצד של השומן פונה כלפי מעלה.
- מפזרים על הבשר את המלח והפלפל, ומעסים אותו ברכות עם שמן הזית.
- צולים בתנור 30 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וממשיכים לצלות עוד כ-5 דקות (אם רוצים בשר קצת יותר עשוי מוסיפים עוד 5 דקות).
- מוציאים את הנתח בזהירות מהתנור, מכסים היטב בנייר אלומיניום ונותנים לו להצטנן כ-20 דקות.
- פורסים ומגישים מיד.