"ממממ.... איזו עוגה זאת?"

- עוגת זוקיני וחמוציות.

"זוקיני?!"

- זוקיני!

כן, תתרגלו להרמת גבה לאחר שתכינו את העוגה הזאת. כדי לא להרתיע את הטועמים הפוטנציאליים אני ממליצה שבהתחלה תגידו רק שמדובר בעוגה עם חמוציות. על הזוקיני ספרו רק בסוף הביס, כדי שלא יוותרו על העוגה המצוינת הזאת רק בגלל דעות קדומות.

את הרעיון לשילוב היפה והטעים בין הזוקיני הירוק לחמוציות האדומות קיבלתי מהאתר של Food Network. התלהבתי, ומיד הכנתי את העוגה על בסיס מתכון עוגת הגזר הקבוע שלי - זה עם המרכיבים הזמינים והנגישים. יש לציין כי לצד ניחוחות הקינמון, החמוציות הן אלה שנותנות את הטון בעוגה - ולמרות הטעם החמצמץ גם הילדים אהבו אותה.

כלים

  • תבנית אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף בקוטר 20 ס"מ

מרכיבים

  • 1/2 1 כוסות קמח תופח (אפשר להמיר 1/2 כוס קמח בקמח תופח מלא)
  • 1 כפית קינמון
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר (אפשר גם סוכר חום)
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 1 כוסות זוקיני מגורד גס וסחוט (צריך בערך זוקיני אחד גדול )
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות
  • לקישוט: אבקת סוכר (לא חובה)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מנפים יחד את הקמח והקינמון.
  3. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר כ- 3 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  4. ממשיכים להקציף, ויוצקים את השמן לבלילת הביצים בזרם דק.
  5. מנמיכים מהירות המיקסר. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח וממשיכים לערבל כ-2 דקות.
  6. מוספים את הזוקיני והחמוציות, מערבלים קלות ויוצקים לתבנית.
  7. אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  8. לאחר שהעוגה הצטננה לטמפרטורת החדר אפשר לפזר עליה אבקת סוכר, אם רוצים.