מרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)

לבצק הפריך

  • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
  • 175 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות
  • 30 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
  • 3 כפות מי קרח

למלית

  • 3 חלמונים
  • 1 קופסת שימורים קטנה (400 גרם) של חלב מרוכז ממותק
  • 1/2 כוס מיץ לימון (כ-3 לימונים סחוטים)
  • קליפה מגוררת של לימון אחד

למרנג

  • 3 חלבונים
  • 3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

הבצק

  1. שמים את הקמח, החמאה והסוכר במעבד מזון עם להב פלסטיק. מעבדים בכמה פולסים קצרים עד שמקבלית תערובת פירורית. מוסיפים את המים ומעבדים בעוד כמה פולסים קצרים עד שנוצר כדור בצק.
  2. עוטפים את הבצק בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר כחצי שעה.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. משמנים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול שקוטרו גדול מעט מזה של התבנית.
  6. מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים אותו לתחתית ולשוליים. דוקרים במזלג, מכסים בנייר אפייה ומניחים על הנייר שעועית יבשה (היא תשמש משקולת ותמנע מהבצק להתרומם בזמן האפייה).
  7. אופים במשך כ-20 דקות. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.

המלית

  1. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
  2. מקציפים במיקסר את החלמונים עד שהם תופחים מעט. מוסיפים תוך כדי הקצפה את החלב המרוכז, את מיץ הלימון ואת קליפת הלימון המגוררת.
  3. יוצקים על הקלתית ואופים במשך כ-20 דקות, עד שהמלית נראית יציבה אך היא עדיין מעט רוטטת. מוצאים מהתנור.

המרנג

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף קשה, יציב ומבריק. מצפים את פני העוגה בקצף: אפשר למרוח אותו באמצעות מלית, או להשתמש בשק זילוף כדי ליצור כוכבים, "שפיצים" או ספירלה.
  3. אופים כ-10 דקות, או עד שפני המרנג מזהיבים מעט.

  • מתוך הבלוג של מירי גולדנפלד ויוחי מנדיל - אליוליני