מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"

המרכיבים

לבצק

  • 250 גרם (1 חבילה) גבינה כחושה
  • 200 גרם חמאה
  • 100 גרם (1/2 גביע) שמנת חמוצה
  • 3 כפות שמן
  • 5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
  • 10 גרם (2 כפיות) מלח
  • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח

לציפוי ולקישוט

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום, קצח, עשבי תיבול, אורגנו, זעתר, 2 סוגי גרגרי חרדל וכו'.

אופן ההכנה

  1. הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הגבינה, החמאה, השמנת החמוצה והשמן.
  2. מוסיפים בפעמיים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד קבלת בצק אחיד.
  3. עוטפים בניילון בצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
  4. העוגיות: מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ. מורחים בביצה טרופה.
  5. מקשטים לפי הטעם ב: שומשום, קצח, עשבי תיבול, אורגנו, זעתר, 2 סוגי גרגרי חרדל וכו'.
  6. חותכים את הבצק למלבנים בגודל 3X4 ס"מ.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-35 דקות