מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"
המרכיבים
לבצק
- 250 גרם (1 חבילה) גבינה כחושה
- 200 גרם חמאה
- 100 גרם (1/2 גביע) שמנת חמוצה
- 3 כפות שמן
- 5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
- 10 גרם (2 כפיות) מלח
- 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
לציפוי ולקישוט
- 1 ביצה טרופה
- שומשום, קצח, עשבי תיבול, אורגנו, זעתר, 2 סוגי גרגרי חרדל וכו'.
אופן ההכנה
- הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הגבינה, החמאה, השמנת החמוצה והשמן.
- מוסיפים בפעמיים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד קבלת בצק אחיד.
- עוטפים בניילון בצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
- העוגיות: מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ. מורחים בביצה טרופה.
- מקשטים לפי הטעם ב: שומשום, קצח, עשבי תיבול, אורגנו, זעתר, 2 סוגי גרגרי חרדל וכו'.
- חותכים את הבצק למלבנים בגודל 3X4 ס"מ.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-35 דקות