מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"

המרכיבים (לכ-70 כעכים)

לבצק

  • 560 גרם (4 כוסות) קמח
  • 5 גרם (1 כפית) מלח
  • 25 גרם (1/2 שקית) שמרית
  • 200 גרם חמאה
  • 100 מ"ל (1/2 כוס) שמן
  • 150 גרם (2/3 כוס) מים
  • 1 כף גרגירי אניס שטופים מ"חלב"

לציפוי

  • 2 ביצים
  • 200 גרם (2 כוסות) שומשום
  • 1 כף קצח / זעתר

אופן ההכנה

  1. הבצק מערבבים במיקסר עם וו לישה, את הקמח, השמרים והאניס במהירות איטית.
  2. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
  3. מוסיפים את השמן ומערבבים כחצי דקה, לבסוף מוסיפים את המים ומערבבים עד לאיחוד הבצק.
  4. עוטפים בניילון נצמד ומשאירים למשך חצי שעה- שעה במטבח.
  5. העוגיות: מוציאים את הבצק מהקערה ויוצרים גליל ארוך בקוטר 3 ס"מ.
  6. חותכים את הבצק לעיגולים בעובי של כ-1 ס"מ (סה"כ-70 יחידות).
  7. מגלגלים כל יחידה לגליל ברוחב של 1 ס"מ ויוצרים גלגל ע"י חיבור שני הקצוות.
  8. טובלים כל יחידה בביצה טרופה ומיד לאחר מכן בשומשום לבן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (מספר העוגיות מתאימות לשתי תבניות).
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-35 דקות או עד גוון זהוב.
  10. מקררים בטמפרטורת החדר ושומרים בכלי אטום. העוגיות נשמרות כ-10 ימים לפחות.