מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"
המרכיבים (לכ-70 כעכים)
לבצק
- 560 גרם (4 כוסות) קמח
- 5 גרם (1 כפית) מלח
- 25 גרם (1/2 שקית) שמרית
- 200 גרם חמאה
- 100 מ"ל (1/2 כוס) שמן
- 150 גרם (2/3 כוס) מים
- 1 כף גרגירי אניס שטופים מ"חלב"
לציפוי
- 2 ביצים
- 200 גרם (2 כוסות) שומשום
- 1 כף קצח / זעתר
אופן ההכנה
- הבצק מערבבים במיקסר עם וו לישה, את הקמח, השמרים והאניס במהירות איטית.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים את השמן ומערבבים כחצי דקה, לבסוף מוסיפים את המים ומערבבים עד לאיחוד הבצק.
- עוטפים בניילון נצמד ומשאירים למשך חצי שעה- שעה במטבח.
- העוגיות: מוציאים את הבצק מהקערה ויוצרים גליל ארוך בקוטר 3 ס"מ.
- חותכים את הבצק לעיגולים בעובי של כ-1 ס"מ (סה"כ-70 יחידות).
- מגלגלים כל יחידה לגליל ברוחב של 1 ס"מ ויוצרים גלגל ע"י חיבור שני הקצוות.
- טובלים כל יחידה בביצה טרופה ומיד לאחר מכן בשומשום לבן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (מספר העוגיות מתאימות לשתי תבניות).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-35 דקות או עד גוון זהוב.
- מקררים בטמפרטורת החדר ושומרים בכלי אטום. העוגיות נשמרות כ-10 ימים לפחות.