מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב".

מרכיבים (לכ-60 עוגיות)

  • 200 גרם (1 ו-1/2 כוסות) קמח
  • 1 ו-1/2 כפיות (1 שקית של 10 גרם) אבקת אפייה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
  • 70 גרם (1/2 כוס) שקדים קלויים
  • 60 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלויים
  • גרידה מלימון או מתפוז קטן
  • 2 ביצים במידה L
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  1. מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה.
  2. מוסיפים לקערה את הסוכר, סוכר הווניל, שקדים, אגוזי לוז, גרידת לימון ומערבבים היטב.
  3. טורפים את הביצים ומוסיפים אותן לקערה עם כל החומרים ולבסוף את המלח.
  4. מוציאים את הבצק לשולחן עבודה מעט מקומח וממשיכים ללוש לזמן קצר באופן ידני עד התחברות של כל החומרים לבצק אחיד.
  5. יוצרים 2 גלילים ומעבירים אותם מיד לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים אותם במרווחים של 10 ס"מ אחד מן השני כי העוגיות מתרחבות באפייה. מכניסים למקרר לחצי שעה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-30 דקות.
  7. מצננים, פורסים לפרוסות בעובי של עד 1 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית האפייה כמעט ללא מרווחים.
  8. מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ואופים 10 דקות נוספות עד שהעוגיות יבשות.
  9. מצננים כ-15 דקות ומכניסים לצנצנת. העוגיות נשמרות לזמן ממושך – עד למעלה מחודש ימים.