מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

מרכיבים (4-2 מנות)

  • 1/4 ק"ג בשר הודו טחון
  • צרור עלי מנגולד
  • 3 בצלים קטנים
  • 4 שיני שום קלופות
  • 1 פרוסת לחם
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 1 לימון
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את עלים המנגולד ומורידים מהם את הגזע הלבן. מביאים סיר עם מים ומעט מלח לרתיחה.
  2. חולטים את העלים הירוקים לדקה-שתיים במי המלח, מוציאים ומעבירים למסננת.
  3. קוצצים שני בצלים ושתי שיני שום ומעבירים לקערה. מרטיבים את פרוסת הלחם, סוחטים היטב וקוצצים. מוסיפים לקערה את הבשר, הבצל והשום הקצוצים, פרוסת הלחם, מלח, פלפל והביצה. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
  4. ממלאים את העלים: לוקחים חצי עלה, פורשים אותו על משטח העבודה, מניחים מעט מילוי בקצה ומגלגלים כמו שמגלגלים סיגרים. ממלאים כך את כל העלים.
  5. קוצצים את הבצל הנותר ואת שתי שיני שום ואת הגבעולים הלבנים של עלי המנגולד.
  6. מאדים קלות את הבצל והשום בסיר שטוח עם מעט שמן. מוסיפים את הגבעולים הלבנים הקצוצים, כוס מים רותחים, מלח, פלפל.
  7. כשהמים בסיר רותחים, מסדרים בסיר את העלים המגולגלים.מבשלים במשך חצי שעה.
  8. כעבור חצי שעה סוחטים פנימה מיץ מלימון שלם, מבשלים 10 דקות נוספות.