עוד בסדרה "המזון שידע יותר מדי":

(וקצת יותר למטה - המתכון, כתוב יפה ומסודר)

  (איור: ינאי פרי)

פרק 7: העוף החרמן שצחק בפרצופו של המוות (וגם מתכון לכבד קצוץ)

  (איור: ינאי פרי)

פרק 6: מתקפת הפופקורנים הזומבים (וגם מתכון לפופקורן מתובל)

פרק 5: אין כמו מלחמה כדי לסדר קצת את הראש (וגם מתכון לדניס ברוטב עגבניות)

  (איור: ינאי פרי)

פרק 4: דויד המניאק והדלעת מצילים את תחנת החלל (וגם מתכון לדלעת אפויה ברוטב חלבה)

  (איור: ינאי פרי)

פרק 3: הבריוש שלחם בנאצים אך לא שכח לאהוב (וגם מתכון פשוט לבריוש)

  (איור: ינאי פרי)

פרק 2: נקמתו המתוקה של בן הפונדקאי (וגם מתכון לקוביות שוקולד עם מרכיב סודי)

  (איור: ינאי פרי)

פרק 1: עלילות חתיכת הדג שהתאהבה במנגו (וגם מתכון לסביצ'ה דג קאריבי)

_____________________________________________

סמבוסק במילוי חומוס

מרכיבים (כ-30 יחידות)

לבצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרית
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • עד 3 כוסות מים פושרים

למלית

  • 1 ק"ג בצל קצוץ דק
  • שמן זית
  • 3 קופסאות שימורים של גרגירי חומוס, ללא הנוזלים
  • 1 כף בהרט
  • מעט צ'ילי
  • פלפל שחור
  • מלח
  • ביצה טרופה לזיגוג הבצק

אופן ההכנה

הבצק

  1. מנפים את הקמח והשמרים לתוך קערה עמוקה. מוסיפים את המלח והשמן.
  2. מוסיפים מים בהדרגה, תוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק רך וגמיש אך לא דביק.
  3. מכסים ומניחים לתפוח כשעתיים.

המלית

  1. מאדים את הבצל במעט שמן זית עד שהוא מתחיל להזהיב.
  2. טוחנים את החומוס באמצעות מעבד מזון או בלנדר ידני.
  3. מוסיפים לחומוס את הבצל והתבלינים, מערבבים ומניחים בצד.

הרכבת המאפים

  1. מחלקים את הבצק לכ-30 כדורים.
  2. על משטח מקומח מרדדים את הכדורים עם מערוך (או בקבוק יין למי שאין) לעיגולים דקים בקוטר של כ-10 ס"מ.
  3. מניחים כף מהמלית במרכז כל עיגול.
  4. מורחים את שולי העיגולים בביצה ומקפלים לחצי. מהדקים את השוליים.
  5. מברישים את הכיסנים בביצה הטרופה.
  6. מטגנים בשמן עמוק עד להשחמה. לחלופין, אפשר לאפות את הכיסנים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.