מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

המרכיבים

לתחתיות

  • 300 גרם פירורי פתי בר קצוצים גס
  • 60 גרם סוכר חום
  • 140 גרם נוגט (מחית אגוזים)
  • 1 לימון מגורר גס

גנאש שוקולד

  • 210 גרם שמנת מתוקה
  • 1/2 לימון מגורד
  • 20 גרם סוכר אינברטי או דבש או גרידת לימון
  • 300 גרם שוקולד חלב מומס
  • 35 גרם רסק לימון מחומם קלות (טמפרטורת הגוף)
  • 60 גרם חמאה לקוביות
  • אבקת קקאו
  • סרטים ארוכים של קליפת לימון

אופן ההכנה

  1. תחתיות: מערבבים את כל חומרי הבסיס בקערה.
  2. יוצרים מהתערובת עיגולים שטוחים בעזרת מיקד בקוטר 6 ס"מ על גבי נייר אפייה. מקפיאים שעה.
  3. גנאש שוקולד: מרתיחים בסיר שמנת עם הסוכר אינברטי והלימון המגורר. יוצקים את השמנת על השוקולד המומס ורסק הלימון ומערבבים. מצננים לחום של 35 מעלות.
  4. מוסיפים לתערובת את החמאה ומערבבים בעדינות.
  5. מקציפים קלות את הגנש ומזלפים פסים ברוחב 1/2 ס"מ על נייר אפייה - משאירים 1/3 מהגנש להמשך. מקפיאים את הפסים במשך שעה.
  6. חותכים את הפסים למקטעים באורך 2-3 ס"מ
  7. מזלפים עם הגנש הנותר עיגולים על תחתיות ה ומסדרים את הפסים החתוכים בצורות.
  8. מפדרים באבקת קקאו ומקשטים בסרטי קליפת הלימון.

טיפים

  • יש להקפיד על טמפרטורה מדויקת של הגנש לפני הוספת החמאה.
  • יש להקציף את הגנאש קלות בלבד.
  • יש להקפיא את פסי הגנאש לחלוטין כדי שאפשר יהיה לחתוך אותם.