מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
המרכיבים
למוס
150 גרם שוקולד לבן מומס
45 גרם שמנת מתוקה
2 חלמונים
15 סוכר
250 שמנת מוקצפת
לקרוקנט
140 גרם סוכר
90 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
לאננס
1/2 אננס חתוך לקוביות
30 גרם אבקת סוכר
1/2 מקל וניל
1/2 כף טימין טרי
אופן ההכנה
- המוס: מרתיחים בסיר 45 גרם שמנת, מערבבים בקערה נפרדת סוכר וחלמונים.
- מוסיפים את השמנת לחלמונים ומחממים תוך כדי ערבוב ל-82 מעלות.
- מסירים מהאש ומערבבים 1/2 דקה נוספת, מסננים.
- מוסיפים את התערובת לשוקולד הלבן ומערבבים. מצננים בכלי שטוח עד לטמפרטורה נמוכה מחום הגוף.
- קרוקנט: ממיסים בסיר את הסוכר לקרמל, מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
- משטחים את הקרוקנט על משטח סילפט ומשטחים עם מערוך. מצננים 30 דקות.
- מרסקים במעבד מזון לפירורים.
- האננס: מערבבים בקערה את קוביות האננס עם טימין, אבקת סוכר ותוכן מקל וניל. משהים במשך 20 דקות.
- הרכבה והגשה: מעבירים את תערובת שוקולד לבן-חלמון לקערת ערבוב ומקפלים פנימה את הקצפת יחד עם הקרוקנט המפורר. מקררים שעה.
- מחלקים אננס לכוסות קוקטייל. מוסיפים את המוס לכוסות הקוקטייל. מקשטים באננס ובקוצי אננס.
- יש לחמם את תערובת החלמוני והשמנת של המוס עד 82 מעלות ולא מעבר לכך.
- יש להקציף את השמנת למוס למרקם יציב ורך, אך לא מוצק מדי.
- יש להוסיף את הקצפת לתערובת השוקולד הלבן רק לאחרי שהיא התייצבה לחלוטין.