מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

המרכיבים

למיץ סלק

  • 1 ראש סלק
  • 250 מ"ל מים

לראש עיסה

  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 50 גרם חלב בטמפרטורת החדר
  • 50 גרם קמח

לבצק

  • 470 גרם קמח
  • 20 גרם סוכר
  • 40 גרם שמן זית
  • 5 גרם לתת
  • 12 גרם מלח
  • 20 גרם קימל
  • 10 גרם מלח אטלנטי

אופן ההכנה

חותכים את הסלק לפרוסות ומרתיחים יחד עם המים, מבשלים בסיר מכוסה על להבה קטנה במשך 20 דקות. מצננים, מסננים את המים וסוחטים את הסלק בעזרת בד סינון.

  1. מכינים את ראש העיסה: מערבבים קמח (50 גרם) ושמרים, מוסיפים את החלב ומערבבים היטב ומכסים עם מעט מהקמח של הבצק.
  2. לאחר תפיחת ראש העיסה (כ- 20 דקות) מוסיפים לקערת מעבד המזון את כל הקמח (470 גרם), ראש העיסה, סוכר, שמן זית, לתת ו-250 מ"ל מיץ סלק. לשים עם סכין פלסטיק במשך 3 דקות במהירות איטית, עד שנוצר בצק חלק.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במשך 30 דקות.
  4. מחלקים את הבצק ל-25 יחידות בצק ומגלגלים למקלות באורך של 20 ס"מ, מניחים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. מורחים את המקלות במים ומפזרים מלח וקימל.
  6. מתפיחים 20 דקות, מרססים במים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך 20 דקות ומצננים.