מתוך התוכנית "ארוחת שבת"
המרכיבים
- 1/2 ק"ג בשר לחי או בשר ראש (או שפונדרה או זנב)
- 2 בצלים קצוצים
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 ק"ג תרד
- 6 ביצים
- 2 כפות סילאן
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- 12 תרמילי הל
- 2 מקלות קינמון
- 8 תמרים מיובשים, מגולענים
- 1 כוס גרגירי חומוס מושרים במים למשך לילה ומסוננים
אופן ההכנה
- מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בו את הבצל עד השחמה.
- מוסיפים את עלי התרד ומטגנים עד שהם הופכים כההים.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומקטינים להבה.
- מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך כ-3 שעות.