מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

המרכיבים

  • 1/2 ק"ג בשר לחי או בשר ראש (או שפונדרה או זנב)
  • 2 בצלים קצוצים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 ק"ג תרד
  • 6 ביצים
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • 12 תרמילי הל
  • 2 מקלות קינמון
  • 8 תמרים מיובשים, מגולענים
  • 1 כוס גרגירי חומוס מושרים במים למשך לילה ומסוננים

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בו את הבצל עד השחמה.
  2. מוסיפים את עלי התרד ומטגנים עד שהם הופכים כההים.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומקטינים להבה.
  4. מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך כ-3 שעות.