מתוך התוכנית "ארוחת שבת"
המרכיבים
- 2 חזות ברווז
- 3-4 בצלים קצוצים
- 1 סלרי קצוץ
- 2 גזרים קצוצים
- 1 כרשה קצוצה
- 1 שורש פטרוזליה קצוץ
- 2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- מלח
- פלפל לבן
לרוטב
- 2 כפות דבש
- 2 כפות קטשופ
אופן ההכנה
- במחבת כבדה מטגנים את חזות הברווז על הצד השומני עד להשחמה. הופכים ומטגנים קלות גם בצד השני. מוציאים ושומרים בצד.
- בלי לשפוך את השומן מוסיפים למחבת את כל הירקות הקצוצים ומטגנים קלות.
- מוסיפים את מיץ התפוזים וקליפת התפוז, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את החזות כשהשומן כלפי מעלה ומבשלים ללא מכסה כשעה.
- לאחר כשעה מוציאים את החזות ומסננים את מיצי הבישול לקערה. מוסיפים לקערה דבש וקטשופ מערבבים ומתקנים תיבול.
- מסדרים את החזות בתבנית אפייה, כשהשומן כלפי מעלה ושופכים מעל את הרוטב.
- מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- אופים כ-15 דקות, מסירים את הכיסוי אופים עוד כ-10 דקות.
- להגשה: פורסים את חזות הברווז למניפה, יוצקים מעל את הרוטב ומניחים מעל פרוסות תפוז.