מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

המרכיבים

  • 2 חזות ברווז
  • 3-4 בצלים קצוצים
  • 1 סלרי קצוץ
  • 2 גזרים קצוצים
  • 1 כרשה קצוצה
  • 1 שורש פטרוזליה קצוץ
  • 2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • מלח
  • פלפל לבן

לרוטב

  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות קטשופ

אופן ההכנה

  1. במחבת כבדה מטגנים את חזות הברווז על הצד השומני עד להשחמה. הופכים ומטגנים קלות גם בצד השני. מוציאים ושומרים בצד.
  2. בלי לשפוך את השומן מוסיפים למחבת את כל הירקות הקצוצים ומטגנים קלות.
  3. מוסיפים את מיץ התפוזים וקליפת התפוז, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את החזות כשהשומן כלפי מעלה ומבשלים ללא מכסה כשעה.
  4. לאחר כשעה מוציאים את החזות ומסננים את מיצי הבישול לקערה. מוסיפים לקערה דבש וקטשופ מערבבים ומתקנים תיבול.
  5. מסדרים את החזות בתבנית אפייה, כשהשומן כלפי מעלה ושופכים מעל את הרוטב.
  6. מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  7. אופים כ-15 דקות, מסירים את הכיסוי אופים עוד כ-10 דקות.
  8. להגשה: פורסים את חזות הברווז למניפה, יוצקים מעל את הרוטב ומניחים מעל פרוסות תפוז.