מתוך התוכנית "אוכל של בית".

מרכיבים (2 מנות)

  • 1 חזה עוף בטמפרטורת החדר, חתוך לרצועות רחבות
  • 6-5 תפוחי אדמה קטנים (או 2 גדולים)
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • מעט קמח לקימוח העוף
  • שמן קנולה לטיגון עמוק

לאיולי

  • 2 חלמונים
  • 400 מ"ל (2 כוסות) שמן קנולה
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית חרדל
  • קורט מלח
  • 4 כפות בזיליקום קצוץ

לטמפורה

  • 1 כוס אבקת טמפורה (להשיג בחנויות המתמחות באוכל מהמזרח ובחלק מרשתות השיווק וחנויות הטבע)
  • עד 1 כוס מים קרים

אופן ההכנה

  1. האיולי: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי האיולי, למעט השמן. מפעילים את המעבד ומוזגים לתוכו לאט לאט את השמן. ממשיכים לעבד עד שנוצר רוטב סמיך.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות. משרים אותם כמה דקות במים קרים להוצאת העמילן, ולאחר מכן מבשלים במים רותחים עד לריכוך חלקי. מסננים ומניחים לייבוש כמה דקות במסננת.
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר מתאים, ומטגנים את תפוחי האדמה טיגון ראשון של 3-2 דקות.
  4. בינתיים מכינים את בלילת הטמפורה: מערבבים את האבקה והמים עד שמתקבלת בלילה אחידה ולא נוזלית מדי.
  5. מוציאים את הצ'יפס מהשמן ומעבירים למסננת. מניחים בצד עד לרגע ההגשה.
  6. מקמחים את רצועות חזה העוף, טובלים בבלילה ומטגנים במחבת עם שמן עמוק כ-3-2 דקות, עד שהרצועות מזהיבות. מניחים בצד.
  7. מחזירים את הצ'יפס לטיגון נוסף של כדקה, עד שהם משחימים.
  8. ההגשה: מניחים בצלחת צ'יפס, רצועות עוף בטמפורה ומעטרים ברוטב איולי בזיליקום.