מתוך התוכנית "אוכל של בית"

המרכיבים

  • ג'בטה

למלית

  • 30 גרם חמאה
  • 3 בצלים סגולים חתוכים לחתיכות קטנות
  • 1 קופסת שימורי אגסים, חתוכים לפרוסות
  • 2 ביצים
  • 1 חבילת שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל שחור
  • 150 גרם גבינת רוקפור מגוררת
  • 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים

אופן ההכנה

  1. חותכים את חלקה העליון של הג'בטה ומוציאים את החלק הרך מתוכה כך שדופנותיה ישמשו כבסיס למילוי. ומניחים על תבנית שרופדה בנייר אפייה.
  2. מחממים חמאה במחבת, ומטגנים את הבצלים עד לריכוך.
  3. מסדרים את הבצלים המטוגנים בתוך הלחם המרוקן, מסדרים מלמעלה שכבה של אגסים.
  4. מערבבים את הביצים והשמנת, מתבלים לפי הטעם ויוצקים את הבלילה לג'בטה.
  5. מפזרים את הרוקפור על הקיש ומעל מפזרים את אגוזי המלך.
  6. אופים 35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד להזהבה והתייצבות הבלילה.