עד לתקופה שבה חייתי בארצות הברית הממתק המועדף עלי היה שוקולד על שלל צורותיו. אבל בארה"ב גיליתי מתוקים חדשים, ולמדתי לאכול עוגת גבינה צפופה ופאי לימון מאוד מאוד לימוני.

לאחרונה אחזו בי געגועים לטעם של פאי לימון אמריקאי עשיר. למזלי, מצאתי מתכון של קרם לימון, ממרח לימון אם תרצו, שנקרא באנגלית Lemon Curd. סוף סוף הסתיימו החיפושים אחריו במרכולים בחו"ל. המתכון הוא מהסוג האהוב עלי: קל להכנה ומרשים בהגשה.

מהו בעצם Lemon Curd? ובכן, זהו ממרח עשיר וסמיך שהמרכיב העיקרי שלו הוא כמובן לימון (עם זאת, מנדרינה, קלמנטינה ותפוז יכולים למלא את תפקיד הלימון בכבוד). מקורו של הממרח בבריטניה של המאה ה-18, אז נהגו להגיש אותו לצד התה של אחר הצהריים עם לחמניות סקונס או פרוסות טוסט. בשלב מאוחר יותר הוא החל לשמש גם מילוי לעוגות.

מימשתי את הגעגועים שלי ללימוניות עזה ביום הולדתו של אחי, כשהכנתי לכבודו את הגרסה שלי לעוגת לימון קלאסית: שכבות עוגה רכה, קרם לימון מאוד לימוני וחמוציות בסירופ. אמנם יש כאן שלושה מרכיבים שכל אחד מהם מצריך תשומת לב, אבל שלושתם קלים מאוד להכנה. אפשר לאכול כל חלק מהמנה בנפרד ואפשר כמובן לאחד את כל שלושת המרכיבים בכלי, כמו שאני עשיתי הפעם.

קרם לימון (Lemon Curd)

מרכיבים
  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מיץ לימון (5-4 לימונים סחוטים, תלוי עד כמה הם עסיסיים)
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים
  • 150 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה
  1. טורפים את הביצים והסוכר בכלי רחב המתאים לחימום במיקרוגל. מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת הלימון ומחממים במיקרוגל דקה אחת בחום גבוה. טורפים שוב ומחממים במיקרוגל דקה נוספת. טורפים ומחממים שוב דקה – לאחר הפעם השלישית התערובת אמורה להתחיל להסמיך. מוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים ומחממים דקה. חוזרים על התהליך עוד כמה פעמים, עד שהתערובת הופכת לקרם סמיך (לי זה לקח 5 סיבובים בסך הכל).
  2. מעבירים את הקרם לכלי אטום ומכניסים למקרר לפחות למשך לילה לפני הרכבת המנה.

עוגת בירה

מרכיבים
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) בירה לבנה
  • 100 גרם פירות הדר מסוכרים

כלים
  • 3 תבניות אינגליש קייק בגודל 31X10 ס"מ

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבניות.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והסוכר. בקערה שנייה מערבבים את הביצים, החמאה והבירה. יוצקים את התערובת לקערת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את הפירות המסוכרים ומערבבים מעט, רק עד שהם נבלעים בתערובת.
  3. יוצקים את התערובת לתבניות ואופים במשך 35 דקות.

חמוציות בסירופ

מרכיבים
  • 1 שקית חמוציות קפואות
  • 1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה
  1. בסיר קטן מערבבים את הסוכר והחמוציות. מביאים לרתיחה על אש קטנה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל במשך 15 דקות.
  2. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.

הרכבת הקינוח

  1. פורסים את העוגה לפרוסות דקות. מניחים פרוסה בתחתית כל כלי הגשה אישי.
  2. יוצקים על פרוסת העוגה מעט מהסירופ, ומניחים מעל כפית גדושה של קרם.
  3. מניחים על הקרם פרוסת עוגה נוספת, ועליה כפית מהחמוציות.
  4. את מה שנשאר מהעוגות אפשר לאכול סתם כך ליד הקפה של הבוקר.

  • מתוך הבלוג של מירי גולדנפלד ויוחי מנדיל - אליוליני