מתוך התוכנית "אוכל של בית"

המרכיבים

  • 2-3 נתחי פילה סלמון (במשקל כולל של כ-250 גרם)
  • שמן זית
  • מלח
  • לימון שלם חצוי לרוחב
  • 1/2 כפית כמון
  • 25 גרם חמאה
  • 1/4 צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  1. מסדרים את נתחי הדג על תבנית שרופדה בנייר אלומיניום ומטפטפים עליהם מעט שמן זית.
  2. ממליחים את הדג, סוחטים מעל את הלימון ומפזרים את הכמון.
  3. מכנסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 20-15 דקות.
  4. לקראת תום האפייה ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה לחמאה ומערבבים.
  5. מוצאים את הדג מהתנור, יוצקים מעל את החמאה והכוסברה ומגישים.