מתוך התוכנית "אוכל של בית"

המרכיבים

1 ק"ג קמח

קורט מלח

קורט סוכר

2 כפיות שמרים יבשים

1 ו-1/2 כוסות מים פושרים

1/2 כוס שמן זית

1 ו-1/2 כוסות זעתר מעורב עם שומשום

אופן ההכנה

  1. מנפים את הקמח לתוך קערת ערבוב. מוסיפים שמרים, מלח, סוכר מערבבים.
  2. יוצרים גומה ולתוכה יוצקים את המים ומערבבים יחד עד שמתקבלת בצק אחיד. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים בהדרגה עוד מים, עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק.
  3. מכסים במגבת ומניחים בצד להתפחה של כשעה.
  4. יוצרים מהבצק כדורים, משטחים ולשים אותם לעיגולים.
  5. יוצרים שוליים לבצק ומהדקים בעזרת האצבעות.
  6. מערבבים את הזעתר עם השמן למילוי.
  7. מניחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה וממלאים את עיגולי הבצק בתערובת השמן והזעתר.
  8. אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד 20 דקות.