מתוך התוכנית "הכי טרי שיש".

מרכיבים

  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • מעט שמן זית
  • מלח גס
  • 50 גרם חמאה
  • כמה גבעולי עירית קצוצים
  • 100 גרם גבינת בורסאן עם שום או פלפל שחור
  • 100 גרם גבינת צ'דר
  • 1 ביצה טרופה
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מתבלים את תפוחי האדמה בשמן זית ובמלח גס.
  2. מניחים את תפוחי האדמה על רשת ואופים במשך כשעה, עד שהקליפה מצומקת וקשה והתוך חום ומתקתק.
  3. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם. מוציאים בזהירות את התוכן, בלי לפגוע בקליפה, ומעבירים לקערה. שומרים את הקליפות בצד.
  4. מוסיפים לקערה את החמאה, העירית, גבינת הבורסאן, רוב גבינת הצ'דר (משאירים קצת בצד, כדי לפזר לבסוף על המנה), הביצה, מלח ופלפל. מערבבים ומתקנים תיבול.
  5. מחזירים את התערובת לקליפות תפוחי האדמה הריקות, מפזרים למעלה את יתרת הצ'דר. מחזירים לתנור לאפייה של 15-10דקות,עדשהמילוי משחים.